Різдвяна ялинка в м. Вознесенськ.

11.01.2015

Україна колядує, колядує вся земля

В небі ангели співають

Прославляємо Христа.

Вперше у м. Вознесенську 11 січня 2015 року, з благословення єпископа Вознесенського і Первомайського Олексія, та під патронатом Голови жіночої ради матушки Ірини Семенюк, було проведено Різдвяну ялинку у Вознесенському міському Будинку культури, присвячену великому святу - святу Різдва Христового. Адже Свято Різдва - найкрасивіше зимове свято. Це свято приходить до людей морозної ночі в годину опівнічної храмової служби в сяйві свічок, у світлі зірок і гучному співі хору. Звуки дитячих голосів, що славословлять Бога, як ангельський глас, наповнюють торжеством Всесвіт. Небо і земля славлять Різдво. На землі, хоча б ненадовго, запановує мир, а серця сповнюються доброю волею.

Саме така атмосфера панувала на сцені міського Будинку культури. Сцена була прикрашена символами вічного світу, щастя і радості, що прийшли разом із Христом - прикрашеною вічнозеленою ялинкою. Верх її увінчаний прекрасною зіркою - у пам'ять про Віфлеємську зірку, що вказала волхвам шлях до Христа. Гілки прикрашені різнобарвними кулями, золотою мішурою, фігурками співаючих ангелів, свічами та ліхтариками, начебто нагадуючи про вогні багаття й ліхтарів, що світили для Віфлеємських пастирів у святу ніч. І сьогодні ці різдвяні вогні світять майже в кожнім будинку.

Організаторами було запрошено на ялинку дітлахів із батьками, у тому числі з багатодітних та соціально незахищених сімей, дітей чиї батьки проходять службу в зоні АТО, дітей, що переїхали до нас із території де проходить АТО, дітей зі шкіл-інтернатів.

Розпочалося святкове дійство із відтворення священної історії про те, як праведний Йосип та Діва Марія прибули до Віфлеєму. Як вони не знайшли жодного вільного місця для відпочинку, і їм довелося зупинитися в печері, призначеній для стійла, серед сіна і соломи, де й народився Ісус Христос. Як на небі дивним світлом засіяла нова Віфлеємська зірка, що й сповістила про Різдво Христове. Як першими прийшли поклонитися Христу пастухи, яким про цю подію возвістив янгол, потім волхви, які піднесли Христу дарунки – золото, ладан і Смірну. Все це дійство супроводжувалось чудесним співом хору Свято-Воснесенського кафедрального собору під керівництвом регента Валентини Обезюк.

Глядачі із захопленням дивились моменти із сучасного життя, часто жорстокого, несправедливого, жадібного, але коли у цей світ прийшов із небес Ангел - світ став добрим, світлим, радісним. Напевно, кожен у ці хвилини пригадав давню традицію - це традиція миритися в цей день, пробачати одне одному образи вільні й мимовільні, щоб на повну міру відчути радість життя. Завершальним акордом цього моменту став танець «Танго» у виконанні танцювальної пари Інваспорту Михайла Нелюбова та Олесі Богзи. Танець у їхньому виконанні ще раз нагадав усім, що ніколи не треба втрачати надії та віри у житті.

Учні недільної школи Свято-Вознесенського кафедрального собору привітали присутніх зі святом Різдва Христового, співали різдвяні пісні. Всіх вразив талант юних артистів. Радували глядачів своїм співом хор дитячої музичної школи під керівництвом Ірини Кірсанової. У виконанні ансамблю матушок Вознесенської єпархії прозвучали чудові величальні колядки. Весь зал підтримав виконання сучасної колядки «Україна колядує» у виконанні цього ж ансамблю, разом з протоієреєм Михайлом Кіряком та Наталією Рахубою, з хореографічною композицією у виконанні студії бального танцю «Комплімент» (керівник Катерина Петрова).

Запалило душу виступ учасників благодійної поїздки в зону АТО Наталії Кулагіної та Олександра Тітова.

В завершенні концерту з побажаннями миру, любові, злагоди і добробуту до присутніх звернувся секретар Вознесенської єпархії протоієрей Михайло Кіряк, та настоятель Свято-Вознесенського кафедрального собору прот. Володимир Семенюк. Протоієрей Михайло Кіряк відзначив: «Сьогодні в нас вперше відбулася Різдвяна ялинка. Тому ми дякуємо Богові за те, що Господь і в наш час послав мудреців, які принесли дари Христу. Тому що Христос каже таку промову: “Якщо ви зробили меншій братії добру справу, то це ви зробили Мені!”. При допомозі отця Володимира Семенюка та під патронатом Голови жіночої ради матушки Ірини, яка стала організатором цього свята, був зроблений такий подарунок усім присутнім. І я думаю, що це буде приємно і Господу нашому Іісусу Христові, що ми прославляємо Його, і цим дітям, які одержать після свята ці маленькі подарунки. Хай в їхніх душах буде радість, буде доброта. І найголовніше – нехай буде любов до Бога і до ближнього, і до тих, хто спілкується з ними». Настоятель Свято-Вознесенського кафедрального собору прот. Володимир Семенюк вкотре нагадав нам, що своїм народженням Ісус показав нам приклад милосердя, жертовної любові, щоб ми на цю любов відгукнулися. Якщо людина відгукується на цю любов, вона стає Людиною не по назві, а по життю, тому що це – її основа! Робіть добро, і воно повернеться до вас! Ви знову робіть добро, і буде збільшуватись добро. І дай Бог, щоб добро збільшувалось! Щоб ми жили у країні, де панують любов, мир та злагода! Нехай Господь допомагає нам всім турбуватися про дітей. Бо діти – це майбутнє нашої України!

Завершилося театралізоване дійство величальним виконанням колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю! Радуйся! Ой, радуйся, земле, Син Божий народився».

Під аплодисменти стоячи зал колядував разом з учасниками концерту.

«Слава була, Слава буде, Родженому радість буде і нам на землі».

Галерея изображений